Møter

Tidligere møter

11. Oct - 13. Oct

Nettverksmøte i Mouzon 11.-13.10.2019

 IFA (International Feltmakers Association), region Europa inkludert Tyrkia og Russland, avholdt 11.-13. oktober sitt aller første nettverksmøte i den vesle franske byen Mouzon. Delegater fra 12 nasjoner deltok, og Norske Filtmakere var representert med leder Kari Helberg Roligheten, styremedlem Gunnlaug Ribe og sekretær Irene Thorsrud Eik. Det ble en svært inspirerende, nyttig og innholdsrik helg!

Møtet åpnet fredag med en presentasjon av alle organisasjonene og delegatene.  Om kvelden laget vi i fellesskap et tapasbord satt sammen av medbragte spesialiteter fra de ulike landene. Nordmennene bød på flatbrød, reinsdyrpølse, snøfrisk, lefser, havrekjeks og brunost, og spesielt brunosten falt i smak!

Lørdag formiddag tilbragte vi i filt-museet i Mouzon, der vi ble vist rundt av Christophe Deutsch-Dumolin, direktør for museet. 

  

Etterpå var det høytidelig markering av utstillingen «Wearable Art», som har vært et samarbeid mellom IFA og filt-museet. Utstillingen viste stor variasjon i bærbare filt-arbeider og har vært godt besøkt gjennom 2 måneders varighet.

  

I løpet av lørdag og søndag ble delegatene delt inn i grupper som arbeidet med 4 ulike temaer. Lørdag sto filt-kvalitet (hvordan kan vi definere/vurdere kvalitet) og filt-utdanning på programmet, og søndag var temaene en ny internasjonal utstilling og synergier/nettverksarbeid. De norske delegatene delte seg slik at de var representert på alle gruppene. Det ble interessante og svært engasjerte diskusjoner med gode innspill, forslag og konklusjoner.

Før oppsummeringen på søndag var det også satt av tid til et interessant foredrag av Marie-Therese Chaupin fra Atelier-Laines d´Europe. Hennes fokus var lokal ull og kvalitet, og hun hadde med seg mange prøver vi fikk se og kjenne på. 

Deretter samlet vi oss til en liten praktisk øvelse i filt-origami i museets atelier, godt organisert av Henny van Tussenbroek, som er ansvarlig for internasjonal kontakt i IFA. Dette markerte samtidig slutten på en morsom, interessant og lærerik helg med mange nye filt-venner og viktige innspill vi kan ta med oss videre!